Chupacabra

Ez a csupakabra egy éjjeli rém, amely állatokat ragad el. Latin-Amerikában “honos”, meg a kockatálcánkban 🙂

components

A jópofa kis hengeres dobozban huszonnégy kocka van. Az egyforma fekete kockák öt oldalán kakast, kecskét és szarvasmarhát találunk, a hatodik oldalon pedig a rém vörösen izzó szemeit. A játékosok célja minél több csupakabrát vagy legalábbis minél erősebb állatot dobni.

Ez egy gyors játék. A játékosok egyszerre vagy egymást követően dobnak (kezdetben) 6-6 kockával, ügyelve arra, hogy a kockák ne keveredjenek. Mindenki csoportosítja a dobott állatait, majd vadászni indul a rémével. (Bár a szabály szerint minden dobásnál más játékos kezdi a vadászatot, mi fixen életkor szerint növekvő sorrendben haladunk…)

Egy csupakabra elragadhat két kakast (akár külön kockán is) vagy egy kecskét. Egy marha leöléséhez azonban két csupakabra szükséges.

Mindezt csak akkor tehetik meg, ha az adott állatokból egyszerre el tudják vinni az összeset, ellenkező esetben az állatok vissza tudják verni a támadást. Három kakas ellen például tehetetlen egy csupakapra. Viszont a három kakas és mondjuk két marha közül már el tudja ragadni az egyetlen kecskét. (Nem túl összetartó ez az állatfarm…)

A csupakabráink szét is szaladhatnak, azaz nem kell kötelezően mindegyikkel egy irányba támadni. Két vagy akár három ellenféltől is elvehetünk egy vagy több kockát, de nyilván minden rémmel csak egyszer támadhatunk.

Az adott körben elragadott kockákat a következő körben már sajátként guríthatja a játékos. Az adott körben megszerzett kockákra nem rabolhat rá ugyanabban a körben másik játékos.

A játék addig tart, amíg minden kocka egyetlen játékoshoz nem kerül.

Ezzel a játékmenettel én nem voltam maradéktalanul elégedett, mert az elején szerencsés játékos könnyedén olyan fölénybe kerülhet, amelyet már nem lehet behozni. Ezért mi a leölt állatokat félretesszük a dobozba, és így egyre kevesebb kockával zajlik a játék. Az nyer, akinek végül legalább egy állata életben marad. Ha csak csupakabra marad az asztalon, akkor senki sem nyert…

A játék érdekessége még, hogy fluoreszkáló, azaz sötétben világító (derengő) festékkel nyomták a kockákat. Egy kis előzetes (és kellően közeli,  erős) megvilágítással hangulatosabbá teszi a kockázást a félhomályban 🙂

Tom Vasel bemutatója: https://www.youtube.com/watch?v=hP99wRDxBs4

Másik bemutató: https://www.youtube.com/watch?v=2Wxx5faU54Y

Mindkettőn az első kiadás látható. Ezt karolta fel a Steve Jackson Games, és adta ki a fentebb látható jóárasított változatban.

Innen lehet beszerezni: http://www.warehouse23.com/products/chupacabra-survive-the-night

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s