Ninja Dice

Eddig nálam az év társasjátéka!

2-4 játékos részére készült, persze a legjobb négyen játszani. Az alapjátékban a következők vannak: 6 db fekete kocka (ezek az ún. Ház-kockák), 5 db fehér kocka (ezek a támadó kockák), 4 db “színes” kocka (a négy nindzsa saját kockája), valamint “réz”, “ezüst” és “arany” érmék igazi távolkeleti stílusban.

Ninja-Dice-Cover
A kép forrása: https://www.ucon-gaming.org/

A játékosok végig egymás ellen játszanak, az nyer aki több pénzzel zárja a három fordulót. Pénz a Ház feladatainak megoldásáért jár, illetve más nindzsáktól is lehet rabolni.

A játék elején mindenki választ egy színes kockát. Az adott kockával más nem dobhat a játék során.

A kezdő játékos rögtön félre is teszi a színes kockáját és magához veszi a támadó kockákat. Egy másik játékos pedig fogja a Ház-kockákat (az első fordulóban négyet, a másodikban ötöt, a harmadikban hatot), és kidobja a feladatokat.

Mindenki saját feladatot kap. Tehát miután az első játékos végzett, a második új Házzal néz szembe. Ha mindenki támadott négykockás Házat, akkor indul a következő forduló öt kockával.

A Ház-kockákon a következő szimbólumok vannak: lakat, szamuráj (egy vagy kettő), lakó (egy vagy kettő). A támadó játékos célja a fehér kockák segítségével megoldani ezeket a feladatokat.

A támadó kockákon a következő szimbólumok vannak: kulcsok (a lakatokat nyitja), lopódzás (a lakókat és a szamurájokat is semlegesíti), dobócsillag (ez is jó a lakók és a szamurájok ellen is), nindzsafej (ez használható kulcsként, lopódzásként és dobócsillagként is), japán írásjel (a nagy szerencse jele, ezzel négyszerezni lehet más kockákat), nyílvessző a kézben (az ellenséges nindzsák támadását semlegesíti).

Amikor a támadó játékos a fehér kockákat gurítja, vele egy időben a többi játékos is gurítja a saját színes kockáját. (Mindezt lehetőleg egy kockatálcában vagy egy kb A4-es nagyságú területen.)

A színes kockákon a következő szimbólumok vannak: nyílvessző a kézben (az ellenséges nindzsák támadását semlegesíti), homokóra (a játékos kimarad az akció további részéből), nyílvessző (a játékos megtámadja a nyílvessző vonalában álló kockák játékosait).

A tálcában tehát ott vannak a kidobott támadó és az ellenséges színes kockák. Először a színes kockákat kell megnézni. Aki nyílvesszőtt dobott és talált is vele, az egy-egy rezet rabol az eltalált játékosoktól. Ezután a támadó játékos elkezdheti megoldani a feladatokat a Házban. Tetszőleges számú kockát újra dobhat. Ilyenkor az ellenséges nindzsák is újra dobhatnak (kivéve homokóra!). Maximum kétszer lehet újra dobni, de először mindig a színes kockák hatása érvényesül.

A támadó játékos annyi rezet kap, ahány feladatot (fekete kockát) megoldott. Ha minden feladatot megoldott, akkor plusz egy rezet kap. Ha úgy oldja meg az összes feladatot, hogy közben nem ölt meg senkit (azaz nem használt dobócsillagot), akkor plusz még egy rezet kap. (Öt réz egy ezüst, öt ezüst egy arany.)

A harmadik fordulót követően mindenki megszámolja a pénzét, és a leggazdagabb nindzsa a nyertes.

Tom Vasel játékismertetője:

GÉMKLUB: http://www.gemklub.hu/ninja-dice.html

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s