Gombfoci

2004. január 8.

Először úgy a nagy mexikói vereség idején kezdtem gombfocizni. A Liverpool és egy másik angol csapat a Dynamo Berlin volt meg. Barátom az Evertonnal és a Hamburger SV-val jött át.
Aztán valahogy alábbhagyott a láz, de néhány évre rá – újabb focivébé, ugye :-)) – újult erővel vágtam bele. Akkorra sajnos eltűnt a két őscsapatom, de sikerült egy nagyszerű triumvirátot beszereznem: FTC, Bayern München, Brazília… 30 Ft-ba kerültek, ha jól emlékszem és minden újabb áruszállításnál nyitásra vártunk a kultikus “Julika trafik” előtt. Emlékszem a ‘gonosz’ néni mindig csak akkor hozott újabb adagot, ha az előző karton csontra elfogyott. Így történhetett, hogy bevállaltam egyszer az iraki válogatottat is 🙂 meg a francia ificsapatot…
Volt persze saját bajnokságom is, ami 19 sorozatot ért meg, klubcsapatok és válogatottak szerepeltek benne vegyesen, rendes fordulós rendszerben.
Aztán vége lett. Azt hiszem még akkor, az olasz vébé évében. Könyvtárunkban mindenesetre találkoztam az egyik Tandori könyvvel, azt hiszem a Nagy Gombfocikönyv volt az. Örülök, hogy akkor elolvastam.
Szóval a csapatokat elajándékoztam, néhány különösen kedvelt gárdát (BMünchen, Anderlecht, Németo., Olaszo., Belgium, Stuttgart) lezsírozva eltettem az utókornak. Nem gondoltam, hogy én leszek az utókor képviselője :-))
Úgy esett, hogy a két ünnep közötti pihi vmelyik hétvégéjén – egy véletlen folytán, kb. tíz év után először – végignéztem egy focimeccset (Blackburry-Newcastle). Valahogy bekattant, hogy annak idején angol csapatokkal kezdtem és fel is törtek az emlékek rendesen :-))
Szóval a következő munkanapon feleségemmel (a lelkesedésem átragadt:-)) berontottunk a játékosztályra és lecsaptunk egy Arsenal, Milan, Spanyolo., Norvégia négyesre.
Két-három naponta, este 10-től kezdődnek a derbik a konyhaasztalon, szigorúan saját szabályok szerint…

Az indexfórum tanúsága szerint ez volt ugye tíz éve. A fiam most ért gombfocikorba, és éppen itt egy vébé is, meglátjuk mi lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s