Helyzetjelentés a böngészőfrontról

Régen írtam a böngészőkről.

PowerPC
A régi iBookon egy ideje Debian Linux van a Mac OS helyett, úgyhogy akár össze is vonhatnám a linuxos kategóriával. Mivel külön gépről van szó, mégsem teszem. Ezen a vason általában Opera 10.63 fut. A később verziók sajnos nem támogatják a PPC platformot. (+Egyedül itt használom az Opera Mail funkcióját.)
http://www.opera.com/browser/download/?os=linux-ppc&list=all

LinuxPC
Az ilyen-olyan kis hibák miatt leszoktam az Operáról. Teljesen áttértem a Chromiumra. Aztán rájöttem, hogy a Chromiumhoz nem jönnek tovább a frissítések, ezért kénytelen-kelletlen ugrottam a Google Chrome-ra. Aztán jöttem a rendszerváltás (-> LinuxMint), és a Chrome mellett egyre gyakrabban vettem elő az Operát, ami végül visszatért állandó használatra. Az újabb verziókkal valahogy már együtt tudtam élni. Aztán tegnap megint felhúztam magam azon, hogy az alapértelmezett betűkészletet képtelenség megváltoztatni… Körülnéztem milyen alternatíva van még a csomagok között. Így került elő a régi cimborám, Epiphany. Meglepett, hogy WebKites lett. De ez az előnyére vált, mert eddig stabil és meg vagyok elégedve.
http://projects.gnome.org/epiphany/

WindowsPC
Nagyon keveset böngészek Windowson. Most a Safari a default, mert ott a legszebb a betűkép, és már nincs az a régi akadás.
http://www.apple.com/safari/

iMac
A munkahelyen a Firefox az alapértelmezett. De sokat ment a Chrome is. Váltogatom össze-vissza. Most azért a Ffox, mert sehol máshol nem használom igazán (itthon a családnak van fenntartva).
http://www.mozilla.org/hu/firefox/new/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s