Tükörtojás-variáció

Füstölt húsos szalonnából vágjunk le 8-10 vékony szeletet, majd fél evőkanálnyi libazsírban kezdjük kis lángon felsütni. Mossunk meg 3-5 tyúktojást, majd üssük rá a szalonnaszeletekre. A tojások sárgáját hintsük meg sóval. Kis lángon süssük keményre a tojásokat, majd fordítsuk meg azokat, és közepes lángon süssük enyhén ropogósra a másik oldalukat is. A kész tükörtojást tálaljuk ízlés szerint paprikával, paradicsommal, retekkel. A forró serpenyőből a maradék zsírt itassuk fel egy szelet fehér kenyérrel. Jó étvágyat hozzá!

Advertisements

Tükörtojás-variáció” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Tipikus 3 in 1: disznó, liba, tyúk. Egyébként nem ismeretlen más vidékeken sem, Kazincbarcika környékén ültetett tojásnak hívják. Az angoloknál “Sitting Eggs” néven ismert, míg a németek – rövidítve és tréfásan – Gepflanzteiergmbh-ként emlegetik.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s