Marzo 15

kokardaAz utolsó kötelező március 15-ém 1989-ben volt. A naptár szerint csütörtökre esett. Arra emlékszem, hogy ilyen kellemetlen 8-10 fokos csepergős idő volt, és az úttörőrajunk (Winettou) akadályversenyen/sorversenyen vett részt a városi füves-salakos edzőpályán. A verseny egyik állomásán a hallott sípjelek szerint kellett reagálni. A rajunknak természetesen lövése sem volt a sípjelekről, az S.O.S.-t el tudtuk sípolni azt’ annnyi. Szépen le is égtünk. Arra már nem emlékszem, hogy összesítésben elértünk-e bármi érdemlegeset.

Viszont két nappal később, szombaton március 15-ei futóverseny volt a városban. Állítólag 1848 méter volt a táv, ezt azóta se mértem le. Azt mondták, hogy nem kell nagyon erőlködni, ne köpjük ki a tüdőnket, a részvétel a fontos és egyébként sincs díjazás. A pártház elől indultunk, végig a Dózsa Györgyön, aztán Bethlen, Bercsényi, Nádudvari és ismét a Dózsa Gy. Mondanom se kell, hogy VOLT díjazás. A hatodikosok között második lettem egy igen laza futással. Úgy hogy egyszer még vissza is kellett forduljak jó 10-20 métert, mert elhagytam a nyakkendőmet. Megálltam, megkötöttem. Emlékszem, hogy akkor ment el mellettem a későbbi nyertes. Mindegy. Valami honfoglalásos képeskönyvet nyertem.

1 thought on “Marzo 15

  1. Nekem is volt egy klassz március 15-ém. Emlékszem, a tanáraink feladatul adták, hogy vágjuk ki a Pajtás újságban megjelent honvédcsákó-mintát, ragasszuk össze, és az ünnepen abban jelenjük meg. A probléma csak az volt, hogy a simlédert ki így, ki úgy értelmezte, szóval voltak “lefelé konyulósok”, meg “felfelé konyulósok”, de így legalább tudtunk az ünnepség után két focicsapatot alakítani…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s